SIMONE TEMPESTINI ȘI SERGIU ITU, LIDERI ÎN RALIUL SIBIULUI 2022

Felicitari Simone Tempestini pentru rezultatul obtinut la Raliul Sibiului! Dupa multa munca si perseverenta rezultatele nu intarzie de apara. 
Ne bucuram ca putem fi alatrui de un adevarat Champion!

Ocupanții poziției cu numărul 3 în Campionatul European de Raliuri, Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu s-au așezat confortabil în fotoliul de lideri ai Raliului Sibiului 2022, echipajul Napoca Rally Academy reușind să-și treacă în cont 3 victorii de probă specială din totalul de 4 secțiuni cronometrate desfășurate.

Din considerente de siguranță, prima probă specială programată – „Gâtul Berbecului 1” în lungime de 16.32 de kilometri a fost neutralizată, ceea ce a însemnat că „Cheile Cibinului Sparco 1” a devenit astfel prima probă a zilei cu numărul 1 de la ediția din acest an a Raliului Sibiului. Proba provocatoare și dură nu s-a dovedit a fi un obstacol greu de trecut pentru Simone și Sergiu, cei doi învingându-i pe colegii de echipă Bogdan Marișca și Sebastian Itu, la o diferență de 16,7 secunde, în timp ce localnicii Barbu și Iancu au încheiat pe poziția a treia la 28,2 secunde în spatele campionilor en-titre. Bucla secundă a presupus repetarea probelor din prima parte a zilei, iar în cele din urmă, echipajele au putut să se întreacă pentru cel mai bun timp și pe „Gâtul Berbecului 2”, acolo unde, același echipaj Napoca Rally Academy cu Simone și Sergiu la comenzile modelului Škoda Fabia R5 Evo s-au impus cu un avans de 10,3 secunde în fața lui Barbu și Iancu, trecând pe poziția secundă după ce Marișca și seniorul Itu au avut parte de o pană de cauciuc. A doua buclă a zilei s-a încheiat cu a treia victorie de probă a lui Simone și Sergiu, cei doi coechipieri fiind cu 18 secunde mai rapizi decât colegii Bogdan și Sebastian.

Deja devenită celebră, proba specială „Șanta – Școala de Șoferi ELIT” a demonstrat din nou de ce-și merită renumele de elită a probelor speciale românești. La lumina farurilor și a rampelor de lumini, echipajele au uitat preț de 5 kilometri că raliul se joacă pe timp, și au oferit un spectacol incendiar miilor de fani adunați cu mic cu mare pe marginea probei. Astfel, la finalul a patru probe speciale și o zi încărcată de răsturnări de situație, pene de cauciuc, confirmări a unor fapte reale, Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu sunt lideri cu un avantaj de 1m11,5s în fața lui Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, sibienii fiind urmați la aproape un minut distanță de clujenii Bogdan Marișca și Sebastian Itu, într-un podium provizoriu dominat de modelele Škoda Fabia.

Raliul Sibiului 2022 continuă sâmbătă cu cele 5 probe speciale rămase, cu start la ora 10:53 pentru cea mai lungă secțiune cronometrată – „Rășinari Bucur Tuning 1”, probă urmată de „Șanta – Școala de Șoferi ELIT 1” de la orele 11:36. Bucla se va repeta începând cu orele 14:19, ziua încheiându-se cu Super Speciala „Circuit paralel Schade Berater” de la orele 15:50, a doua zi și ultima zi de concurs totalizând 71,75 de kilometri de probă specială. 

Raliul Sibiului 2022 este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local al Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu și este sprijinit de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Sibiu, Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, Primăria Rășinari, Primăria Cristian, Primăria Poplaca, Primăria Gura Râului, Primăria Râul Sadului, Direcția Silvică Sibiu, Ocolul Silvic Gura Râului, Ocolul Silvic Cristian și Ocolul Silvic Rășinari.

Etapa a V-a a Campionatului Național de Raliuri Betano este organizată de Sibiu Racing Team sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.
Credit foto – Balázs Attila • THE Romanian Rally BOOK

Biroul de presă
Raliul Sibiului 2022