Rombat obține certificarea Q1 Ford

„Statutul Q1 Ford atestă standardul de excelență ca furnizor OEM și  plasează Rombat în clubul de elită al furnizorilor Ford, ceea ce reprezintă o recunoaștere directă a concentrării echipei Rombat pe calitatea produselor sale și promptitudinea livrărilor.  Certificarea aduce, totodată, confirmarea că standardele de lucru implementate deja în compania noastră sunt la cel mai înalt nivel, în acord cu strategia de dezvoltare dar și cu nevoile pieței în care activăm, intern și internațional”, a declarat Alin Ioaneș, CEO Rombat. 

Certificarea este acordată  de producătorul Ford furnizorilor ce demonstrează excelența, dincolo de îndeplinirea standardului IATF 16949:2016 (standardul internațional pentru sistemele de management al calității din industria auto -n.n.). Statutul se acordă în urma unui proces complex de audit, care ia în calcul cinci domenii importante, printre care se numără performanța superioară continuă și gradul de satisfacție al clienților.

”Suntem bucuroși să avem alături de noi un furnizor precum Rombat, care nu este doar foarte cunoscut la nivel local, ci și foarte respectat. Rombat lucrează ca furnizor al fabricii din Craiova din 2017, iar certificarea Q1 Ford acordată anul trecut este o dovadă clară a profesionalismului de înalt nivel al companiei Rombat dar și a îndeplinirii unei liste lungi de cerințe cheie, care sunt obligatorii pentru atingerea acestui statut", a declarat Josephine Payne, Președinte al Ford România și director al fabricii Ford din Craiova.

Placheta, reprezentând certificarea Q1 Ford, a fost înmânată CEO-lui Rombat, Alin Ioaneș, de către Bereczki Zsolt, Interior/Electrical STA Engineer (STA- Supplier Technical Assistance) Ford,  în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Rombat Bistrița, în prezența managementului companiei. 

“ Statutul de Furnizor Q1 demonstrează că Rombat atinge excelența în mai multe domenii-cheie din industria noastră: calitate, capabilitate sisteme, performanță în garanție și performanță în livrare. Mai mult decât atât, în cadrul acestui proces s-a obținut din partea Ford și validarea proceselor MP&L ( Material Planning &Logistics), ca ultim pas în obținerea calificării ca furnizor Q1. Procesul de imbunătățire continuă presupune monitorizarea continuă a nivelului indicatorilor ce au stat la baza certificării dar și încadrarea în standardele actualizate permanent de Ford”, a declarat Angela Lușcan, director Logistică Rombat.


Rombat a fost nominalizat furnizor pentru Ford Craiova în 2017, iar în 2018 a obținut certificatul conform International Automotive Task Force – IATF 16949:2016, cerință obligatorie pentru a fi furnizor pentru producția de automobile. 

Standardul IATF 16949:2016, împreună cu cerințele specifice clienților OEM și standardul ISO 9001:2015 definesc sistemul de management al calității pentru furnizorii din industria automobilelor.


Despre Rombat:
SC Rombat Bistrița este singurul producător integrat 360° de baterii auto din România și lider al pieței locale, din 1997. Fondată în urmă cu peste 40 de ani, în 1980, ”Acumulatorul Bistrița” și-a schimbat denumirea în 1991, devenind SC Rombat SA. Compania a fost deținută de stat până în 1996 când, în urma privatizării, a fost cumpărată de angajați. În 2012 Rombat Bistrița a fost preluată de Metair International Holdings Cooperatief U.A., parte a grupului Metair Investment Limited. De-a lungul timpului, Rombat a produs și vândut baterii auto în peste 40 de state, de pe 4 continente. Compania are un parteneriat strategic de peste 25 de ani cu Dacia Renault iar în 2017 a devenit furnizor pentru Ford Craiova. În 2021 compania a obținut certificarea Q1 Ford, care atestă standardul maxim de excelență ca furnizor OEM. 
În 2022, ca urmare a unui demers consolidat de construcție de brand și redefinire a valorilor, compania își reafirmă rolul în piața românească și internațională, ROMBAT poziționându-se astfel ca "bateria care mișcă economia".
www.rombat.ro