Moll Germania, cel mai nou membru în Grupul Metair

Acționarul nostru majoritar, compania Metair Investment Limited din Africa de Sud, producător de baterii și alte componente pentru industria auto listat la Bursa din Johannesburg, a cumpărat un pachet de 25,1% din acțiunile producătorului de baterii Akkumulatorenfabrik Moll din Germania, pentru suma de 7,4 milioane de euro. 

Această investiție dă un imbold strategiei de globalizare a Metair, oferindu-i acces la clienții săi europeni din Germania, precum și accesul mai de¬parte spre Europa și Asia. 
De asemenea, oferă posibilități de extindere a produselor prin intermediul bicicletelor electrice, a vehiculelor cu două, trei si patru roți, camioanelor și vehiculelor electrice.

„Această achiziție este un pas important în îndeplini¬rea obiectivelor noastre stra¬tegice ... și construiește un incubator pentru parteneria¬tul cu Moll și Chaowei [Power Holdings]”, a spus Theo Loock – CEO Metair.

Chaowei, o companie chineză înregistrată în Hong Kong, este cel mai mare producător de baterii cu plumb-acid pentru biciclete electrice din China, cu o capacitate anuală de producție de peste 140 de milioane de baterii. 

Chaowei utilizează, de asemenea, tehnologia Litiu-Ion, cu o producție de aproximativ 300.000 de celule Litiu-Ion pe an pentru biciclete electrice. 

Chaowei a cumpărat o cotă parte din acțiunile Moll în 2013 și a dezvoltat de atunci baterii Start- Stop pentru a fi livrate în China. 

„De asemenea, oferă companiei Metair un punct de acces relativ mic, dar foarte important, pe piața chineză, pregătind astfel terenul pentru transferul tehnologic și colaborarea viitoare", a mai spus Theo Loock. 
Fondată în 1945, Moll este furnizor al producătorilor europeni de automobile, printre care Audi, Daimler, Porsche, Skoda, Lamborghini și Volkswagen. 

Compania are o rețea de distribuție în Europa și Asia.