Aniversarea a 42 de ani de activitate

Anul acesta, la 1 iulie, ROMBAT aniversează 42 de ani de inovație, performanță și cercetări. Am dezvoltat baterii fiabile, la standarde înalte destinate piețelor din peste 40 de țări de pe 4 continente.
Sărbatorim alături de toata echipa noastră, care reprezintă tot ceea ce inseamna ROMBAT. 
Continuăm să mișcăm economia!

Rombat Bistrița, unul dintre principalii producători de baterii din România și lider al pieței în ultimii 25 de ani, a încheiat anul 2021 cu două recorduri, respectiv vânzări record de baterii noi (2,65 milioane de baterii auto, în creștere cu 15% față de anul anterior) și cantitate record de plumb recuperată (13.000 tone), pentru reutilizare în procesul de fabricație. 

Obiectivele pe care compania și le-a setat pentru 2022 sunt extinderea capacității de producție, reducerea amprentei de carbon și lansarea de produse și soluții destinate clienților interesați de facilități de producere a energiei verzi. Totodată, compania are în derulare în acest an o investiție de 4 milioane de euro din fonduri europene, pentru montarea unui sistem de panouri fotovoltaice.

Compania deține, de asemenea, și Rebat Copșa Mică, fabrică specializată în reciclarea bateriilor uzate. Anual, prin intermediul capacității de la Copșa Mică, Rombat recuperează 98% din materia primă încorporată în bateriile uzate colectate din piață, materia primă astfel rezultată fiind reutilizată.

Despre Rombat:
SC Rombat Bistrița este singurul producător integrat 360° de baterii auto din România și lider al pieței locale, din 1997. Fondată în urmă cu peste 40 de ani, în 1980, ”Acumulatorul Bistrița” și-a schimbat denumirea în 1991, devenind SC Rombat SA. Compania a fost deținută de stat până în 1996 când, în urma privatizării, a fost cumpărată de angajați. În 2012 Rombat Bistrița a fost preluată de Metair International Holdings Cooperatief U.A., parte a grupului Metair Investment Limited. De-a lungul timpului, Rombat a produs și vândut baterii auto în peste 40 de state, de pe 4 continente. Compania are un parteneriat strategic de peste 25 de ani cu Dacia Renault iar în 2017 a devenit furnizor pentru Ford Craiova. În 2021 compania a obținut certificarea Q1 Ford, care atestă standardul maxim de excelență ca furnizor OEM. 
În 2022, ca urmare a unui demers consolidat de construcție de brand și redefinire a valorilor, compania își reafirmă rolul în piața românească și internațională, ROMBAT poziționându-se astfel ca "bateria care mișcă economia".
www.rombat.ro